Tijdens de studie Mediatechnologie aan de Hogeschool Rotterdam ben ik begonnen met het maken van mijn eigen online portfolio. Tot mijn afstuderen aan toe was deze nooit helemaal zoals ik dat zelf zou willen. De twijfel over welke technieken gebruikt zouden moeten worden of over de vormgeving zorgde ervoor dat ik het uitstelde.

Sinds dat ik terug ben van mijn 2 maanden durende reis in Azië heb ik besloten mijn portfolio af te ronden en het naar een hoger niveau te tillen.

Uitdaging

Een hoger niveau, wat is dat precies? Het leuke aan privé projecten is dat je volledig vrij bent in de ontwikkeling ervan. Het nadeel is dan wel dat de hoeveelheid aan mogelijkheden het je aardig lastig kunnen maken. Kies je voor iets volledig nieuws of ga je voor de veilige weg?

Aanpak

Ik heb er voor gekozen om gebruik te maken van het PHP framework dat Symfony heet. De twijfel was in het begin om het met behulp van Javascript te maken, zowel back-end als front-end, maar dit leek mij voor het beoogde doel niet verstandig. Gezien het tijdsbestek en mijn ervaring met Symfony heb ik besloten daar mee verder te gaan. Voordeel hiervan was dat ik mijn bestaande portfolio volledig kon updaten, en dat klonk mij als muziek in de oren!

Afgestudeerd en dan? Laten zien wat je in huis hebt en je portfolio naar een hoger niveau te tillen!

Resultaat

Waarom gebruik ik Symfony voor het maken van een relatief eenvoudige applicatie? Naast dat mijn ervaring met, en voorkeur voor Symfony een grote rol speelde, is het met dit framework werkelijk een genot om een snelle applicatie op te zetten waar je volledig vrij bent in de werking en de look-and-feel.

Implementeerbare bundels zorgen er voor dat bepaalde logica en verantwoordelijkheden uit handen worden genomen, zoals bijvoorbeeld het cachen van afbeeldingen, authenticatie, en het beheren van assets. De service-container zorgt ervoor dat functionaliteiten hergebruikt kunnen worden, kortom een verademing!

  • Portfolio up 2 date en naar wens
  • Symfony3 framework en upgrade naar PHP7
  • Backend met volledige controle

Zin in een goed gesprek en een kop koffie?

Neem contact op met Peter