Het project "Pressure cooker" dat tijdens de opleiding Mediatechnologie aan de Hogeschool Rotterdam bestond uit 2 werkweken. De opdracht was een zo innovatief en uniek mogelijk concept bedenken en dit uit te werken, eerst moest er goedkeuring gegeven worden aan de hand van een voorstel. Mijn concept ging initieel over het vervangen van het printen van tickets voor evenementen.

Uitdaging

Ik trad in dit project buiten mijn comfort-zone doordat de docent erg kritisch was, ik moest verder kijken en niet vasthouden aan mijn vooraf bedachte idee. Hierdoor heb ik verder moeten brainstormen en concepten moeten uitschrijven. Een proces waar ik creatiever heb leren zijn.

Aanpak

Mijn concept ging over een oplossing op het moeten uitprinten van e-tickets voor evenementen. Ik kwam al gauw uit op het idee om met een herbruikbare armbandjes te werken waar een NFC chip in verwerkt zit. Echter was dit niet voldoende aangzien het niet heel erg innovatief was. Het bestond reeds al wel, echt alleen voor grote evenementen. Enkele brainstorms verder ben ik gekomen op de volgende functionaliteiten:

  • Inchecken op evenement met persoonlijke NFC armband
  • Via een applicatie kunnen vrienden zich met elkaar koppelen als groep
  • Door deze koppeling kunnen zij een gedeelde rekening openen en drinken/eten halen
  • Activiteiten op evenementen kunnen gegamificeerd worden (punten toewijzen)
  • Door deze activiteiten ontstaat er een ranglijst, competitie en een extra experience
"Pressure Cooker" - Snelkookpan als spreekwoordelijke periode waarin veel druk staat op het plannen, bedenken, ontwikkelen en opleveren van een compleet product!

Resultaat

Na 2 weken hard gewerkt te hebben, vonden de presentatie's en demo's plaats. Heel de dag konden geiïnteresseerden het systeem uitproberen en hun oordeel geven. 

Na enkele tegenslagen waaronder de incombabiliteit van de NFC chip met de microcontroller, was ik daar aardig wat tijd aan kwijt. Desondanks heb ik naar wens het projet succesvol afgerond.

  • Projectcijfer een 9
  • Arduino UNO + NFC shield + Ethernet Shield
  • Werkend prototype, hardware communiceert met API + documentatie
  • In 2 weken erg veel werk; uitschrijven van het concept, diverse iteraties en de ontwikkeling ervan
Hogeschool Rotterdam

Mar-2016

Symfony2 , Arduino , API

Zin in een goed gesprek en een kop koffie?

Neem contact op met Peter