Uniq Group - Fullservice evenementenbureau is het bedrijf waarik sinds mijn 13e aan werk. Toen nog hobbymatig maar sinds 2013 een officiële V.O.F. onderneming. Het hebben van een grote voorraad materialen is van groot belang voor kunnen ondernemen in de evenementenbrache. Zo werd het voor ons erg onoverzichtelijk om alle projecten en verhuuropdrachten te managen.

Een applicatie was nodig om alle materialen, relaties, transport en projecten in te beheren.

Uitdaging

De grootste uitdaging die dit project met zich meebracht is de diversiteit aan functionaliteiten die geïmplementeerd kunnen worden. Het starten van zulke soort projecten naast school en werk is een enorme uitdaging en leerervaring.

Het ontdekken van nieuwe technieken zoals het Symfony framework en de daarbij bijbehorende technieken zorgden ervoor dat de ontwikkeling misschien niet zo snel gaat als je zelf zou willen, dit gezien de leercurve en het zoeken naar oplossingen op ontwerp problemen.

Aanpak

Het initiële project is gestart begin 2014, het opzetten van de juiste structuur en installeren van de juiste ontwikkelomgeving was erg uitdagend. Uiteindelijk wil je een applicatie maken die later fijn is om bij te werken, bij te houden en uit te breiden. Dit zorgde er voor dat er 2 versies gemaakt zijn die beide niet voldeden aan de verwachtingen.

Begin 2016 is er gekozen om het systeem te maken in het Symfony framework, hierdoor ging de ontwikkeling een stuk sneller. Ook het design is volledig veranderd, zo heeft het bootstrap grid-systeem er voor gezorgd dat er ruimte en overzicht ontstond.

Oplossing voor het geautomatiseerd beheren van materialen, relaties, transport en projecten van verhuurbedrijven.

Resultaat

Tot op heden is digi-rent.nl in ontwikkeling, functionaliteiten zoals magazijn indeling, en de voorraad werken. Echter vanwege tijdgebrek, het ontbreken van mankracht is de applicatie nog niet veel verder gevorderd. Gezien het opkomen van andere aanbieders op de markt ligt de prioriteit nu niet super hoog om het systeem op korte termijn af te ronden. Ondanks dat het systeem nog niet in gebruik is genomen, is alle tijd en energie die het gekost heeft tot nu toe onwijs interessant en leerzaam geweest.

  • Project gestart in 2014
  • Symfony framework voornamelijk geleerd vanwege dit project
  • Grafisch ontwerpen en programmeren
  • Complexiteit van het systeem is uitdagend en leerzaam
  • Helaas niet in gebruik genomen wegens het ontbreken van essentieële functionaliteiten
Digi-rent.nl

Jan-2017

Symfony2 , API

http://www.digi-rent.nl

Zin in een goed gesprek en een kop koffie?

Neem contact op met Peter